ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2015 03:31 EET | Updated 08/02/2015 03:34 EET

Σλοβακία: Άκυρο κρίνεται το δημοψήφισμα για την απαγόρευση του γάμου των ομοφυλόφιλων λόγω χαμηλής προσέλευσης

ASSOCIATED PRESS
Alberto Molina-Coats, right, holds hands with his new spouse Glenn Molina-Coats during a mass same-sex wedding near the Hillsborough County Courthouse Tuesday, Jan. 6, 2015, in Tampa, Fla. Clerk of the Circuit Court, Pat Frank, married the couples after U.S. District Judge Robert L. Hinkle's ruling that Florida's same-sex marriage ban is unconstitutional took effect early Tuesday in all 67 counties. (AP Photo/Chris O'Meara)

Σε αποτυχία οδηγήθηκε σύμφωνα με τις ενδείξεις το δημοψήφισμα που προκάλεσαν οι συντηρητικοί της Σλοβακίας, προσπαθώντας να οικοδομήσουν πιο σκληρό νομοθετικό πλαίσιο, με το οποίο θα απαγόρευαν και μελλοντικά τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων, καθώς και τις υιοθεσίες παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Με καταμετρημένο 50,5% των εκλογικών περιφερειών, το δημοψήφισμα κρίνεται έως τώρα άκυρο, καθώς προσέλκυσε μόλις το 19,28% των ψηφοφόρων, ποσοστό που απέχει πολύ από το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό του 50%, για να κριθεί έγκυρο.

Η κεντροευρωπαϊκή χώρα και μέλος της ΕΕ δεν επιτρέπει τους γάμους ή τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλόφιλων, ούτε τις υιοθεσίες από ζευγάρια του ιδίου φύλου. Το λαϊκό συντηρητικό κίνημα που υποστήριξε το δημοψήφισμα, επιδίωξε να ενισχύσει αυτές τις απαγορεύσεις, μέσω μιας λαϊκής ψήφου, που θα καθιστούσε πιο δύσκολο να αλλάξει η νομοθεσία στο μέλλον.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post