Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα για την αποφυλάκιση του αρχηγού των «Σατανιστών της Παλλήνης» Ασημάκη Κατσούλα

Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα για την αποφυλάκιση του αρχηγού των «Σατανιστών της Παλλήνης» Ασημάκη Κατσούλα
|
Eurokinissi

Δεν επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες, Σάββατο, η εφημερίδα Παραπολιτικά -και αναδημοσίευσε η HuffPost Greece- για την αποφυλάκιση του αρχηγού των «Σατανιστών της Παλλήνης», Ασημάκη Κατσούλα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανέφερε ότι ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Ασημάκης Κατσούλας, απολύθηκε από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς των Χανίων και ότι εμφανίζεται υποχρεωτικά δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, παρακολουθείται διακριτικά από τις αρχές και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα. Περιορισμένο είναι και το δικαίωμα στις επαφές του, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» τόνισαν ότι «δεν υπάρχει απόφαση για αποφυλάκιση του Α. Κατσούλα ο οποίος παραμένει κρατούμενος στην Αγροτική Φυλακής Αγιάς Χανίων».

Η HuffPost Greece επικοινώνησε επίσης σήμερα με τις φυλακές Αγιάς των Χανίων, όπου μας ενημέρωσαν ότι ο Α. Κατσούλας παραμένει κρατούμενος. Μάλιστα, όπως μας τόνισαν, ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί ποτέ. Λέει χαρακτηριστικά: «Αν αποφυλακιστώ, δεν θα το πιστεύει άνθρωπος».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα «Χανιώτικα Νέα» ο κρατούμενος έχει συμπληρώσει τα 20 χρόνια φυλακής και πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, ωστόσο για να γίνει αυτό απαιτείται απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χανίων και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει, οπότε ο Ασημάκης Κατσούλας παραμένει κρατούμενος.