Έβρος: «Τεράστιο πλήγμα στην αγροτική οικονομία από τις πλημμύρες»

Έβρος: «Τεράστιο πλήγμα στην αγροτική οικονομία από τις πλημμύρες»
WWW.E-EVROS.GR/EUROKINISS

Την ανάγκη άμεσης σύγκλησης διυπουργικής επιτροπής ώστε να συζητηθούν εκτενώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία του Έβρου μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού, υπογράμμισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης, κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Σγουρίδης συμμετείχε σε δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ορεστιάδα και το Πύθιο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και του αγροτικού κόσμου και περιηγήθηκε σε όλο το μήκος των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, βλέποντας από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι συνολικά έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 220.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις, γεγονός που μετατοπίζει για πολύ αργότερα από τον κανονικό τον χρόνο της επανακαλλιέργειας των περιοχών αυτών. Μάλιστα, εξέφρασε τον φόβο ότι οι γεωργοί μάλλον θα χάσουν τη φετινή καλλιεργητική περίοδο δεδομένου ότι χρειάζεται μεγάλο βάθος χρόνου για ν’ αποτραβηχτούν τα νερά και να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Δημοφιλή