ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2015 17:04 EET | Updated 09/02/2015 17:05 EET

Ερντογάν: Ο άνθρωπος που έριξε το twitter στη χώρα του, κάνει το πρώτο του tweet

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Wednesday, Jan. 29, 2014, file photo, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan attends a news briefing in a ceremony for signing agreements between Iranian and Turkish officials in Tehran, Iran. Turkey restricted access to Twitter on Friday, March 21, 2014, hours after Erdogan threatened to “root out” the social media network where wiretapped recordings have been leaked, damaging the government’s reputation ahead key local elections this month. (AP Photo/Ebrahim

Σε... αντικαπνιστικό πνεύμα κινήθηκε το πρώτο tweet του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του ανθρώπου που έχει κηρύξει τον πόλεμο στο twitter και σχετικά πρόσφατα αποφάσισε και να το ρίξει.

«Αποδείξτε τη βούλησή σας εναντίον αυτού του δηλητηρίου και #μην υποκύπτετε στο τσιγάρο, ΡΤΕ» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο πρόεδρος με αφορμή την εθνική ημέρα κατά του καπνίσματος στην Τουρκία.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους ακολούθους του και στα αγγλικά.

Τα tweets αναρτήθηκαν στον λογαριασμό RT_Erdogan τον οποίο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν οι υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως πλέον τον ελέγχουν οι συνεργάτες του προέδρου ως επίσημο λογαριασμό του Τούρκου πρόεδρο.

«Ο λογαριασμός του έχει μόλις ανοίξει. Πρόκειται για τον προσωπικό λογαριασμό της εξοχότητας του. Τα tweet που εκείνος συντάσσει τα υπογράφει ο ίδιος, ΡΤΕ. Τα μηνύματα που συντάσσονται από την ομάδα του δημοσιεύονται χωρίς υπογραφή» εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου, ο Μουτζαχίτ Κιουτσουκγιλμάζ, στο κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πάντως ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δεν εξήγησε τους λόγους που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να «δραστηριοποιηθεί» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, που μέχρι πρότινος δήλωνε ορκισμένος εχθρός τους.

Sponsored Box