Διαφορετικό όνομα και ρόλος για την ΕΥΠ. Περιορισμός των «ανεξέλεγκτων» συνακροάσεων από τον «υπερκοριό»

Διαφορετικό όνομα και ρόλος για την ΕΥΠ. Περιορισμός των «ανεξέλεγκτων» συνακροάσεων από τον «υπερκοριό»
Eurokinissi

Σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας μετονομάζεται η ΕΥΠ με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι αλλαγές στην ΕΥΠ δεν περιορίζονται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο όνομα αλλά και στην ουσία του τρόπου λειτουργίας της. Πρόθεση του νέου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση είναι η Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας να ασχολείται κυρίως με ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής ασφάλειας και πολιτικής της χώρας. Έτσι, αναμένεται να περιοριστεί η συμβολή της Υπηρεσίας στις εσωτερικές υποθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πολιτική ηγεσία θέλει, επίσης, να περιορίσει τις μέχρι πρότινος –σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- «ανεξέλεγκτες» συνακροάσεις από τον υπερκοριό της ΕΥΠ. Από εδώ και στο εξής –λένε αρμόδιες πηγές- θα γίνονται άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και δεν θα υπάρχουν υπόνοιες για μαζικές άρσεις για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Έλεγχος θα γίνει και για το που καταλήγουν τα μυστικά κονδύλια της πρώην ΕΥΠ. Στο πρόσφατο παρελθόν σημερινά στελέχη της κυβέρνησης είχαν καταγγείλει «αδιαφάνεια» στα μυστικά κονδύλια. Εντολή του πρωθυπουργού είναι να υπάρχει πλήρης έλεγχος των κονδυλίων του προϋπολογισμού ευρώ προς ευρώ.

Δημοφιλή