Πυρά Μαζιώτη κατά Βαρουφάκη και Λαφαζάνη

Πυρά Μαζιώτη κατά Βαρουφάκη και Λαφαζάνη
eurokinissi

Δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη ασκεί στην τελευταία επιστολή του ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης.

Ο έγκλειστος τρομοκράτης εκτιμά ότι ο χρόνος της συγκυβέρνησης θα είναι βραχύβιος. Ισχυρίζεται ότι «την λύση δεν τη δίνουν οι εκλογές αλλά ο ένοπλος λαός», εκτιμώντας ότι σύντομα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «θα αποσυντεθεί και θα καταρρεύσει από το βάρος των αντιφάσεων και την αθέτηση των προεκλογικών της διακηρύξεων, μη μπορώντας να σηκώσει την ευθύνη της πολιτικής που θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει και των συμβιβασμών με τους δανειστές και την υπερεθνική οικονομική ελίτ».

Στο στόχαστρο του έγκλειστου των φυλακών Δομοκού μπαίνει και μερίδα του αναρχικού χώρου, που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, όπως υποστηρίζει, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ψήφος αναρχικών στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εξαγορασμένη. Είναι γελοίο το φαινόμενο να διαδηλώνουν οι αναρχικοί παρέα με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος που έχει συμμαχήσει με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, στην επέτειο των Ιμίων, ενάντια στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής».

«Είναι λοιπόν παράδοξο το γεγονός, ότι ενώ πολλοί συμπεριλαμβανομένου ακόμα και αναρχικών, ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανάχωμα στην ακροδεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με ένα κομμάτι του ακροδεξιού πολιτικού φάσματος, προκειμένου να κυβερνήσει. Είναι δεδομένο ότι πολλοί στην απελπισία τους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι από δύο κακά διαλέγουν το λιγότερο κακό.» γράφει σε άλλο σημείο της επιστολής του το φυλακισμένο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο Νίκος Μαζιώτης επιτίθεται εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος δήλωσε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και τις δηλώσεις, που αργότερα διέψευσε ο υπουργός Οικονομίας, ότι δέχεται το 67% των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Στον επίλογό του κάνει λόγο για «χρέος» όλων των αγωνιστών και του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου να «εργαστούν για τη δημιουργία ενός επαναστατικού κινήματος ανατροπής του κεφαλαίου και του κράτους, και να εκμεταλλευτούν την πολιτική χρεοκοπία των γελοίων του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα του πολιτικού συστήματος».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα