ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/02/2015 06:22 EET | Updated 09/02/2015 06:46 EET

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι- αστραπή των Βίζερ και Κοστέλο στην Αθήνα

eurokinissi

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη συναντήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι δύο κοινοτικοί αξιωματούχοι ήρθαν στη χωρά μας προκειμένου να δουν τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς, εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup, την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο Ευρωπαίοι άσκησαν πιέσεις προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, παρουσιάζοντας συγκεκριμένο σχέδιο και αριθμούς. Όσο μάλιστα η συνεδρίαση του Eurogroup πλησιάζει αναμένεται οι πιέσεις αυτές να γίνουν μεγαλύτερες. Στη συνέχεια,Βίζερ και Κοστέλο αποχώρησαν από τη χώρα μας, σήμερα (9/2) το πρωί.

Επισημαίνεται, ότι ο Τόμας Βίζερ ήρθε στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες.

Βαρουφάκης: Καμία σύγκρουση. Συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια

«Καμία σύγκρουση. Συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος το πρωί, στο γραφείο του στη οδό Νίκης, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων.