ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2015 08:30 EET | Updated 10/02/2015 10:41 EET

Κατρούγκαλος: Δεν μπορεί το Υπουργείο να φυλάσσεται και από κλούβα αστυνομικών και από εταιρεία security

Eurokinissi

«Ένα από τα πράγματα που είδα και έφριξα ήταν ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το φυλάσσει και ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι. Φαίνεται πως δεν έφτανε η κλούβα της αστυνομίας που είναι σταθμευμένη απ' έξω», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αποκάλεσε αντιμεταρρύθμιση τα μέτρα που είχε πάρει ο προκάτοχος του κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στις παρατυπίες που έγιναν με τις καθαιρέσεις προϊσταμένων που είχαν επιλεγεί από υπηρεσιακά συμβούλια, σύμφωνα με το νόμο Ραγκούση και έγιναν απλοί υπάλληλοι, με νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη που όριζε ότι τους προϊστάμενους τους επέλεγε ο εκάστοτε υπουργός. Δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι περιορισμοί που έθετε ο νόμος Μητσοτάκη, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεσμεύτηκε ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να βασιστεί στις αδικίες του παρελθόντος για να συνεχίσει τον φαύλο κύκλο του κομματικού κράτους. Οι νυν προϊστάμενοι δεν θα καθαιρεθούν πριν γίνει νέος διαγωνισμός είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι του δημοσίου, εκτός από τους επίορκους. Έτσι κι αλλιώς οι απολύσεις είχαν μείνει ημιτελείς:

Μόνο 1.044 από τους απολυμένους και τους διαθέσιμους δεν λάμβαναν μισθό ή μέρος του μισθού τους.

Sponsored Post