ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2015 05:21 EET | Updated 10/02/2015 05:22 EET

Τα μυστικά ενθύμια του Νιλ Άρμστρονγκ από τη Σελήνη

x-ray delta one/Flickr

Μία μυστική τσάντα με ενθύμια από το ταξίδι του στη Σελήνη είχε ο Νιλ Άρμστρονγκ.

Η απρόσμενη ανακάλυψη, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν αντικείμενα που είχε φέρει ο διάσημος αστροναύτης από τη Σελήνη μετά την αποστολή «Απόλλων 11», κατά την οποία έκανε το διάσημο «μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, μεγάλο βήμα για την Ανθρωπότητα», ανακοινώθηκε από ιστορικούς.

Όπως αναφέρθηκε, η χήρα του αστροναύτη βρήκε τα αντικείμενα σε ένα ντουλάπι μετά τον θάνατο του Άρμστρονγκ το 2012.

«Έλαβα ένα email από την Κάρολ Άρμστρονγκ ότι βρήκε σε ένα από τα ντουλάπια του Νιλ μία λευκή υφασμάτινη τσάντα γεμάτη με μικρά αντικείμενα διαφόρων ειδών, που έμοιαζαν να προέρχονται από διαστημόπλοιο» έγραφε στο blog post στην ιστοσελίδα του Αεροδιαστημικού Μουσείου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, ο Dr. Άλαν Νίντελ, έφορος στο τμήμα διαστημικής ιστορίας. «Δεν χρειάζεται να πω ότι για τον έφορο μιας συλλογής διαστημικών αντικειμένων είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι πιο συναρπαστικό».

Οι αστροναύτες αποκαλούν αυτό το είδος τσάντας «McDivitt Purse» - το χρησιμοποιούσαν για προσωρινή αποθήκευση τα πληρώματα των σεληνακάτων. Οι ειδικοί της ιστοσελίδας ALSJ (Apollo Lunar Surface Journal) επιβεβαίωσαν με «σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα» ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν είχαν χρησιμοποιηθεί στο Απόλλων 11, επισημαίνοντας ότι είναι «ανεκτίμητης ιστορικής αξίας».

Μεταξύ αυτών βρίσκονταν ένα καλώδιο/ σκοινί μέσης, καλώδια παροχής ενέργειας και η ιστορική κάμερα που είχε τοποθετηθεί σε φινιστρίνι για να πάρει τη διάσημη φωτογραφία του βήματος του Άρμστρονγκ στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969.

«Απ'όσο γνωρίζουμε, ο Νιλ ουδέποτε συζήτησε την ύπαρξη αυτών των αντικειμένων, και ουδείς άλλος τα είδε στα 45 χρόνια από τότε που επέστρεψε από τη Σελήνη» έγραψε ο Νίντελ στο blog του μουσείου.

Photo gallery Η τσάντα με τα ενθύμια του Άρμστρονγκ See Gallery

Η τσάντα και τα περιεχόμενά της έχουν δανειστεί στο μουσείο.

Αναδημοσίευση/ μετάφραση από την HuffPost US: Neil Armstrong's Secret Bag Of Apollo 11 Mementos Found In A Closet. Μετάφραση: Κώστας Μαυραγάνης

Sponsored Post