Ειδησεις

Δημοσκόπηση Alco: Το 75% στηρίζει τη «γραμμή διαπραγμάτευσης» Τσίπρα, 6 στους 10 δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

eurokinissi

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών έχει η Ελληνική Κυβέρνηση τόσο σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις που αναγνώστηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”. Η δε αποδοχή των θέσεων της κυβέρνησης ξεπερνά κατά πολύ τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης σε άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.

Ανά κομματική προτίμηση, πέραν των υψηλότατων ποσοστών μεταξύ των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το «ναι» κερδίζει το 60% των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στον αντίποδα, αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό μόλις το 15% και δεν απαντά το 10%.

Επίσης όταν ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν τις προγραμματικές δηλώσεις, το 67% τις αποτίμησε ως θετικές και πολύ θετικές, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.

Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις ενώ πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Στο δε ΠΑΣΟΚ για το ίδιο ερώτημα το ποσοστό συμφωνίας είναι στο 68% και για τη ΝΔ στο 31%.

Σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική προσέγγιση των προγραμματικών δηλώσεων, ενθουσιασμός και υπερηφάνεια προκλήθηκε στο 47% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 24%, ανησύχησε το 20% και αρνητικό δηλώνει μόλις το 2%.

Popular in the Community