ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2015 13:20 EET | Updated 10/02/2015 13:26 EET

Πύραυλος Tomahawk τρυπά κοντέινερ που ήταν εν πλω

Ένας πύραυλος Tomahawk κατάφερε να ανοίξει τρύπα σε ένα κοντέινερ που ήταν φορτωμένο σε πλοίο το οποίο έπλεε ανοικτά των ακτών του νησιού San Nicolas στην Καλιφόρνια.

Ο Tomahawk Block IV, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις του πυραύλου, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει τη διαδρομή της πτήσης του με βάση τις νέες πληροφορίες που δίνονται στον πύραυλο με αποτέλεσμα να του επιτρέπει να χτυπήσει κινούμενους στόχους.

Ο πύραυλος Tomahawk είναι ένα όπλο παντός καιρού που χρησιμοποιείται εναντίον στόχων ξηράς και βάλλεται από υποβρύχια και πλοία. Μέχρι στιγμής το χρησιμοποιούσαν για για σταθερούς και ιδιαίτερα θωρακισμένους στόχους.

Οι πύραυλοι Tomahawk έχουν εξελιχθεί σε διάφορα μοντέλα όπως τα Block II, Block III και Block IV, τα οποία μπορούν να φέρουν μονήρη κεφαλή (τύπου C) είτε βομβίδα (τύπου D).

Χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στην επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου (1991), καθώς και για άλλες επιθέσεις εναντίον του Ιράκ (Ιανουάριος, Ιούνιος 1993). Επίσης, στον πόλεμο της Βοσνίας το 1995 καθώς, στην επιχείρηση Desert Strike στο Ιράκ το 1996.

Sponsoed post