ΔΙΕΘΝΕΣ
11/02/2015 07:12 EET | Updated 11/02/2015 11:58 EET

Στη φυλακή ο Κύπριος πρώην υπουργός Μιχαηλίδης για μίζες με τους TOR M1 την εποχή Τσοχατζόπουλου

philenews.com

Την ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αρνητική απάντηση έδωσε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του, οι οποίοι ζήτησαν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» από την αγορά των ρωσικών πυραύλων TORM1.

Οι εφέτες απέρριψαν τα αιτήματα που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και διέταξαν τόσο για τον Κύπριο πρώην υπουργό όσο και για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη την έκτιση της ποινής τους.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε ανάλογο αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του -φυγόποινου πλέον- επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Αντίθετα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής για το ζεύγος Αναστάσιου και Μαρίας Σοφού. Οι δύο σύζυγοι θα είναι ελεύθεροι, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Τους επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Υπενθυμίζεται ότι στους πέντε κατηγορούμενους για διακίνηση παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών όπλων επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Κάθειρξη 15 ετών στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και αντίστοιχη ποινή στον γιο του Μιχάλη. Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών στον επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Ισόβια και επιπλέον ποινή 12 ετών στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιο Σοφό και ποινή 12ετούς κάθειρξης στη σύζυγό του Μαρία Σοφού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Sponsored Post