ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2015 04:12 EET | Updated 11/02/2015 05:35 EET

Συνεχίζεται και την Τετάρτη το ψύχος και η κακοκαιρία. Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Περιφέρεια Αττικής

Sooc

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στην πλειονότητα των δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής, ενώ πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά και στους δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη έχει ως εξής: τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια, βόρειοι άνεμοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Αναλυτική ενημέρωση και πρόβλεψη του καιρού κατά τόπους υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα deltiokairou.gr

Στον Βόρειο Τομέα κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας.

Στην Κηφισιά κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στην Πολιτεία (7ο δημοτικό σχολείο) και στην Άνω Κηφισιά (5ο Δημοτικό Σχολείο), ενώ για όλα τα υπόλοιπα η λειτουργία θα κριθεί από τους διευθυντές.

Στο δήμο Χαλανδρίου παραμένουν κλειστά τα σχολεία στο Πάτημα Χαλανδρίου (16ο Νηπιαγωγείο, 16ο Δημοτικό, 8ο Γυμνάσιο).

Στη Μεταμόρφωση τα σχολεία άνοιξαν μετά τις 9.00 π.μ., ενώ κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Στην Ανατολική Αττική κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους δήμους Διονύσου, Παλλήνης, Ωροπού, Αχαρνών (λόγω του Πολιούχου Αγ. Βλάση).

Στο δήμο Σαρωνικού κλειστά παραμένουν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Κουβαρά, το Γυμνάσιο Πέτας.

Στο δήμο Μαραθώνα κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στον Βαρνάβα και το Γραμματικό, καθώς και το ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος και το 2ο Γυμνάσιο Βουτζά,

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κλειστά παραμένουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Νταού Πεντέλης.

Στη Δυτική Αττική κλειστά παραμένουν τα σχολεία στο δήμο Φυλής και όλα τα σχολεία στα Βίλια και το Κριεκούκι στο δήμο Μάνδρας.

Επίσης, στον Κεντρικό Τομέα, κλειστά είναι τα σχολεία του δήμου Γαλατσίου [(νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί καθώς και τα σχολεία του Γαλατσίου που στεγάζονται στο συγκρότημα της Γκράβας (και τα ΕΠΑΛ)

Συνθήκες παγετού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Στους 2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 56%, αραιή συννεφιά και βόρειο άνεμο 4 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 64%, αίθριο καιρό και βόρειο άνεμο στα 3 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Στο νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81ο έως το 98ο χλμ., στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 9ο μέχρι το 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου, μέσω Πολυδενδρίου, από 15ο έως 43οχλμ., καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 12ο - το 17ο χλμ. και με το χιονοδρομικό κέντρου "Τριών - Πέντε Πηγαδιών", από το 12ο - 17ο χλμ.

Αναγκαίες είναι επίσης, οι αλυσίδες στη παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας Χαλκιδικής (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), από το 3ο χλμ. διαστάυρωσης Βάβδου, έως Βάβδο και στο οδικό δίκτυο Καρυών - Αγίου Παύλου - Αγίου Όρους.

Επίσης, στους δρόμους από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, μέσω Κερασιάς Πέλλας, από το 20ο έως 25ο χλμ, και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ., στο δρόμο που συνδέει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στην Πιερία, ενώ στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών.

Στη Φλώρινα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Κοζάνης, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.

Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Οι χθεσινές χιονοπτώσεις αύξησαν το επίπεδο χιονιού στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στο Πισοδέρι, στα Τρία - Πέντε Πηγάδια, στο Ελατοχώρι, στο Περτούλι, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πήλιο.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς τα παραπάνω χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, ενώ η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών κατά την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού τις πρωινές ώρες.