ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/02/2015 05:42 EET | Updated 13/02/2015 05:42 EET

Μυστικά και φανερά δείπνα στη ΝΔ με μενού τα εσωκομματικά

Greek Prime Minister Antonis Samaras and leader of the Nea Dimokratia party arrives for his speech at the InterContinental hotel in Athens on January 10, 2015. Taxes are in the center of the political program of the Greek Prime Minister and leader of the right Antonis Samaras, presented Saturday in the elections of January 25. AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis        (Photo credit should read ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)
ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images
Greek Prime Minister Antonis Samaras and leader of the Nea Dimokratia party arrives for his speech at the InterContinental hotel in Athens on January 10, 2015. Taxes are in the center of the political program of the Greek Prime Minister and leader of the right Antonis Samaras, presented Saturday in the elections of January 25. AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis (Photo credit should read ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)

Πυκνώνουν οι εσωκομματικές ζυμώσεις στη ΝΔ με αρκετά στελέχη να θεωρούν ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κόμμα μετά την εκλογική ήττα και άλλα να κρατούν στάση αναμονής θεωρώντας ως άκαιρη την ανακίνηση ζητημάτων που αφορούν ακόμα και την αλλαγή ηγεσίας.

Για την ώρα, οι μόνοι που φαίνεται πως ανήκουν στη δεύτερη ομάδα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ο οποίος είχε όμως συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή), που εξακολουθούν να κινείται θεσμικά και ο Προκόπης Παυλόπουλος, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί ακόμα και για τη θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι οι άλλοι, φαίνεται πως κινούνται είτε στο παρασκήνιο είτε στο προσκήνιο, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, με μια στρατηγική έξι ημερών, αφού στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου αναμένεται να πάρουν το λόγο και να θέσουν όλα τα ζητήματα.

Ήδη για την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνεται ακόμα ενα δείπνο με νόημα, ανάλογο αυτού που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μαριέττας Γιαννάκου παρουσία πάνω από είκοσι βουλευτών.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερωνόταν στις Βρυξέλλες για τις κινήσεις των βουλευτών του, με τους συνεργάτες του να μη κρύβουν την ενόχληση τους και να κάνουν λόγο για "κινήσεις που μόνο κακό μπορεί να κάνουν στην παρούσα συγκυρία, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη". 

«Εγώ δεν ανοίγω θέμα ηγεσίας... Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να το ανοίξουν, θα το κάνουν στα όργανα» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που συμμετείχε στο δείπνο της Τετάρτης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό το θέμα «θα το συζητήσουμε αν γίνει». 

Ο κύριος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ακόμη ότι στο προχθεσινό δείπνο που διοργάνωσε η κ. Μαριέττα Γιαννάκου εκτός από τα θέματα της χώρας συζήτησαν και τα εσωκομματικά. «Δεν είναι κακό αυτό» σχολίασε και για ακόμα μια φορά κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη λογική του επιτελείου του Αντώνη Σαμαρά που επιμένει να θεωρεί τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερή παρένθεση.

Αλλά και η κυρία Γιαννάκου, που διοργάνωσε το δείπνο, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εξηγώντας ότι η πρόσκληση ήταν μια κίνηση αβρότητας σε νεοεκλεγέντες βουλευτές για να τους συγχαρούν για την εκλογή τους, ενώ για το θέμα της ηγεσίας σημείωσε ότι "το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό».