ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/02/2015 07:59 EET | Updated 15/02/2015 08:04 EET

Βενιζέλος: Δεν φερόμαστε όπως μας φέρθηκαν. Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε από τη θέση μας στην αντιπολίτευση. Δεν φερόμαστε όπως μας φέρθηκαν τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όμως να ξέρουμε την οριστική και ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης, που εκφράζει διεθνώς όλους τους Έλληνες ό,τι κι αν ψήφισαν» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στη Real News.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις τόνισε ότι «η κυβέρνηση υποχωρεί κραυγάζοντας “επίθεση”».

«Αυτό ήδη έγινε καθαρά σε σχέση με το ζήτημα του χρέους» προσθέτει, κάνοντας λόγο για έλλειψη «εθνικής γενναιοδωρίας» και «μικροκομματική επικοινωνιακή αγωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη θέση ότι θα γίνουν παραμετρικές επεμβάσεις στο χρέος που συνιστούν κατ' ουσίαν κούρεμα και αναφέρει πως θέματα, όπως η η ολοκλήρωση του προγράμματος και η ένταξη σε πιστωτική προληπτική γραμμή, η σχέση με την ΕΚΤ για τη στήριξη των τραπεζών και τη ενίσχυση της ρευστότητας και η μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ σε προληπτικό «δεν αντιμετωπίζονται με γενναιοδωρία εθνική, αλλά με μικροκομματική επικοινωνιακή αγωνία».

«Προκειμένου να μην φανεί ότι γίνεται δεκτό ένα αναγκαίο εθνικό σχέδιο, η λέξη "παράταση" αντικαθίσταται από τον όρο πρόγραμμα -γέφυρα. Μόνο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί η κατάληξη της γέφυρας. Θα είναι και πάλι η προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά μήνες αργότερα; Τι άλλο;...» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει σημειώνοντας «ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Βέβαια, έτσι θα έχει γίνει ευρύτατατα δεκτή η εθνική στρατηγική για την οποία πληρώσαμε τεράστιο πολιτικό κόστος. Δεν πειράζει. Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό. Και ας ονομαστεί γέφυρα, αλλαγή, ανάσα, θρίαμβος, υπερηφάνεια. Μια τέτοια εξέλιξη αξίζει πολλές λέξεις. Οι κρίσιμες όμως είναι μόνον δύο: εθνικό συμφέρον».