Τα σενάρια του Θάνου Τζήμερου για την «επόμενη ημέρα»: Χρεοκοπία ή νέο μνημόνιο

Τα σενάρια του Θάνου Τζήμερου για την «επόμενη ημέρα»: Χρεοκοπία ή νέο μνημόνιο
Sooc

Τα σενάρια τα οποία θεωρεί πιθανά για την «επόμενη ημέρα» μετά το Eurogroup περιγράφει ο Θάνος Τζήμερος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, παραπέμποντας σε κείμενο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Τζήμερος περιγράφει τα σενάρια ως εξής: α) χρεοκοπία σε λίγες ημέρες β) νέα συμφωνία με νέο μνημόνιο.

Ακολουθεί η ανάρτηση στο σύνολό της:

«Κείμενο της προηγούμενης εβδομάδας. Το αναρτώ τρίτη φορά μέχρι να το εμπεδώσουν κάποιοι:

ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ

Οι Τσίπρας, Βαρουφάκης & Σια σήμερα δεν θα ζητήσουν όπως είπαν διαγραφή χρέους. (Αν τη διαγραφή την ονομάζαμε με το κανονικό της όνομα "να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι της Ε.Ε." θα συνεννοούμασταν καλύτερα.) Αυτό που μπορούν να ζητήσουν και να γίνει δεκτό είναι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (στα 50-70 χρόνια), κλείδωμα του επιτοκίου γύρω στο 1% και μείωση των αναμενόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια κάτω από το 2%. Τίποτε άλλο! Φυσικά ΟΛΑ θα συνοδεύονται από παράταση του μνημονίου, όπως και να ονομαστεί, άρα Λαφαζάνης τέλος. Αν δεν υπάρξει μνημόνιο / πρόγραμμα επιτήρησης, δεν θα γίνει δεκτό τίποτε απολύτως από την Ε.Ε. Πράγμα που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί με τους ιδεοληπτικούς που μπλέξαμε και να στουκάρουμε στα βράχια. Σε απλά ελληνικά: δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να τους πουν "δώστε μας δανεικά, αλλά θα τα κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν θα σας δίνουμε λογαριασμό, και δεν ξέρουμε πότε και αν ποτέ σας τα επιτρέψουμε" και οι άλλοι να πουν "ναι". Elementary dear Watson!

Κοντολογίς, πιθανότητα α: χρεωκοπία σε λίγες μέρες. Πιθανότητα β: νέα συμφωνία με νέο μνημόνιο (οπότε ο θίασος θα επιστρέψει με τα αυτιά κατεβασμένα και θα προσπαθούν για εσωτερική κατανάλωση να βαφτίσουν το μνημόνιο Varoufakis' fan club.) Τρίτη πιθανότητα δεν υπάρχει».

Δημοφιλή