ΔΙΕΘΝΕΣ
17/02/2015 10:28 EET | Updated 17/02/2015 10:59 EET

Η κυνική ανάλυση της Die Welt για το αν θα γίνουν φθηνότερες οι διακοπές στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit

Pacific Press via Getty Images
ATHENS, GREECE - 2014/08/10: Tourists and Greek people photograph themselves in front of Ancient Market ruins with the supermoon rising over it. August 10th marks the appearance of the Supermoon where Earth's moon appears brighter and bigger as it reaches it closest distance to Earth making 14% larger and 30% brighter than the typical Full Moon. (Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Σε άρθρο με τίτλο, «Tι θα συμβεί στην επόμενη παρτίδα πόκερ με την Ελλάδα», η γερμανική Die Welt, επιχειρεί να διερευνήσει τα επόμενα βήματα αλλά και τις πρακτικές πτυχές της ελληνικής κρίσης.

Οι πιθανότητες ενός Grexit έχουν αυξηθεί στο 50%, λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Γιόεργκ Κρέμερ, σημειώνοντας πως ρόλο κλειδί θα διαδραματίσει η ΕΚΤ.

Δεν είναι εύκολο για την ΕΚΤ να τραβήξει την πρίζα του ELA, αντικρούει στο ίδιο άρθρο, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Χένρικ Έντερλειν, που δηλώνει ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν σαν να ρίχναμε πυρηνική βόμβα στην Ελλάδα. Υποστηρίζει πως η ΕΚΤ θα προέβαινε σε ένα τέτοιο μέτρο μόνο αν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης.

Εντύπωση προκαλεί πως το άρθρο καταπιάνεται και με πιο κυνικά ζητήματα, όπως το αν θα φτηνύνουν οι διακοπές στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες. Η απάντηση πάντως είναι μεσοβέζικη

Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, οι τιμές των ξενοδοχείων θα πέσουν πολύ, γράφει η Welt. Αν όμως ποντάρετε στο Grexit και η Ελλάδα τελικά δεν βγει από την Eυρωζώνη, θα χάσετε τις εκπτώσεις που θα είχατε αν είχατε κλείσει το πακέτο διακοπών σας νωρίς, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.