Αυστραλία: Έκοψαν την παροχή ρεύματος και αερίου σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό

Αυστραλία: Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα, επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό
mikecogh/Flickr

Καθώς το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί στα ύψη στην Αυστραλία, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες υποχρεώνονται να ζήσουν για μικρό ή και, κάποιες φορές, μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ηλεκτρικό ή φυσικό αέριο, Αφού οι εταιρείες διανομής ενέργειας τους έκοψαν την παροχή, επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό τους.

Μόνο στην πολιτεία της Βικτώριας, «κόπηκε» πέρσι η παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου σε 58.000 οικογένειες, ενώ παναυστραλιανά ο αριθμός φθάνει τις 250.000.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ή γκάζι πέρυσι, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους, είναι ο υψηλότερος όλων των εποχών, σύμφωνα με την Επιτροπή Κοινωφελών Αγαθών.

Την ίδια στιγμή πολλές εταιρείες έχουν σκληρύνει τη στάση τους προς αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα τον λογαριασμό τους.

Φιλανθρωπικοί οργανισμοί αναφέρουν ότι οικογένειες που μένουν χωρίς γκάζι ή ηλεκτρικό καταφεύγουν πολλές φορές στις δημοτικές πισίνες για να κάνουν ένα ζεστό ντους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή