Το σχέδιο της αστυνομίας για τη μετάβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ντέρμπι των αιώνιων αντιπάλων

Το σχέδιο της αστυνομίας για τη μετάβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ντέρμπι των αιώνιων αντιπάλων την Κυριακή
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Επιχείρηση ασφαλούς μετάβασης του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας θα στήσει η Αστυνομία την Κυριακή για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ανάμεσα στους αιώνιους αντιπάλους.

Ο κ. Μαρινάκης θα προσέλθει στο γήπεδο συνοδεία περιπολικών και μοτοσικλετών της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας και θα περάσει από δρόμους –όπως και η αποστολή της ομάδας του ΟΣΦΠ- οι οποίοι θα έχουν ελεγχθεί ότι είναι «καθαροί» από χούλιγκαν. Στο γήπεδο της Λεωφόρου θα καθίσει σε καλά φρουρούμενο σημείο στην εξέδρα των επισήμων, που θα επιτηρείται από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην οποία συμμετείχαν επικεφαλής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και υπευθύνων των δύο ΠΑΕ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι για ακόμα μία χρονιά αυστηρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η προσέλευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια θα γίνει μόνο από την άνοδο και κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Περιμετρικά του γηπέδου θα βρίσκονται 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και επιπλέον 10 της ΥΜΕΤ. Ο έλεγχος των φιλάθλων για την κατοχή του εισιτηρίου τους θα γίνεται σε τρία σημεία. Στις συμβολές της οδού Τσόχα, με την Αλεξάνδρας και τις οδούς Παναθηναϊκού και Κυριακού, όπου θα προσέρχονται για να μπουν στις αντίστοιχες θύρες που βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία. Οι κάθετες οδοί της Λ. Αλεξάνδρας από τον Άρειο Πάγο και την οδό Σούτσου, θα είναι «νεκρές» ζώνες με προσέγγιση μόνο από τη κεντρική λεωφόρο.