ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/02/2015 03:09 EET | Updated 20/02/2015 03:10 EET

Και η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες

AP Photo/Virginia Mayo
ASSOCIATED PRESS
AP Photo/Virginia Mayo

Στη σημερινή (Παρασκευή) συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να λάβει μέρος, όπως και στην προηγούμενη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Λαγκάρντ αναχώρησε από την Ουάσιγκτον σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με προορισμό της Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δήλωσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, ότι «οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω από την πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού προγράμματος για στήριξη της Ελλάδας, το οποίο λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ υποστήριξης της Ελλάδας» όπως τόνισε «έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2016», προσθέτοντας ότι πρόκειται για δύο «ξεχωριστά προγράμματα».

Επίσης, ο κ. Ράις ανέφερε ότι «μιλώντας (γενικά) για τα προγράμματα του ΔΝΤ, και όχι μόνο για το ελληνικό πρόγραμμα, υπάρχει πάντα η ευελιξία στο πλαίσιο αυτών» και ότι: «Τα προγράμματά μας εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες περιστάσεις και συνθήκες. Γι αυτό, έχουμε αυτές τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος, όπου γίνεται ο απολογισμός σε συνεργασία με τις Αρχές. Και πάλι, αυτό είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας του Ταμείου».