ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/02/2015 08:02 EET | Updated 20/02/2015 08:02 EET

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρώτος που πρέπει να θέσει θέμα προέδρου είναι ο ίδιος ο Σαμαράς

Kostis Ntantamis / SOOC

«Ο πρώτος που θα πρέπει να θέσει το ζήτημα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος έχει τον λόγο». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Αναφορικά με το εάν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία τησ ΝΔ είπε: «Θα με ρωτήσετε για αυτό, αν τεθεί θέμα ηγεσίας».

Ερωτηθείς για την ψηφοφορία του προέδρου της Δημοκρατίας είπε: «Δεν ψήφισα τον κ. Παυλόπουλο, για τους λόγους που ανέφερα στην ανακοίνωσή μου. Του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ. Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απολαμβάνει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της. Η συζήτηση για μένα έχει τελειώσει».

Ερωτηθείς για τους βουλευτές που έχουν ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Η ΝΔ ήταν και παραμένει μια μεγάλη παράταξη που ενσωματώνει από την παραδοσιακά δεξιά, μέχρι τις παρυφές της αριστεράς» υπενθυμίζοντας ρήση των παλαιότερων προέδρων, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μόνο που σημείωσε: «Τότε δεν υπήρχαν κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, τώρα υπάρχουν δύο» αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.

Σχετικά με την προσχώρηση του κ. Βορίδη από το ΛΑΟΣ στην Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «αναγνωρίζει στους ανθρώπους το δικαίωμα να διορθώνουν τα λάθη τους και να προχωράνε», ενώ αναφερόμενος στο κατά πόσο μπορεί το κόμμα του να απορροφήσει και να στηρίξει βουλευτές πιο δεξιά από αυτό, σημείωσε ότι «υπάρχουν όρια στο πόσο δεξιά μπορεί να πάει η ΝΔ».