ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/02/2015 10:10 EET | Updated 22/02/2015 10:11 EET

Έρευνες για το αν κρύβονται νεοτρομοκράτες πίσω από την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

eurokinissi

«Βγάζουμε απ' τις κρυψώνες τα όπλα μας, παίρνουμε τις μηχανές μας και βγαίνουμε για κυνήγι. Γιατί απόψε κυνηγάμε σωφρονιστικούς. Όποιος μπάσταρδος σηκώνει το χέρι του σε κρατούμενους, θα του κόβεται από την ρίζα, όποιος ταπεινώνει και εξευτελίζει φυλακισμένους θα μας συναντήσει προσωπικά στο σπίτι του, στο γυμναστήριο που πηγαίνει, στο φανάρι που περιμένει ανυποψίαστους στο αυτοκίνητό του».

Το απόσπασμα ανήκει στην προκήρυξη ομάδας του αντάρτικου πόλης που είχε τοποθετήσει στις 8 Απριλίου 2014 χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στην οδό Ζαΐμη στο Αιγάλεω. Όπως έγραφε ο συντάκτης επρόκειτο για

«μια ελάχιστη πράξη μνήμης για την δολοφονία του κρατούμενου Ιλιρ Καρέλι».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν συνδέουν την συγκεκριμένη ομάδα με τη χθεσινή δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη αλλά θεωρούν το απόσπασμα ενδεικτικό της στάσης που κρατούν άτομα της νέας γενιά τρομοκρατών για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η λέξη που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται σε κείμενά τους σε εκείνους είναι «ανθρωποφύλακες».

Η Αντιτρομοκρατική έχει μπει για τα καλά στις έρευνες για τη χθεσινή δολοφονία με 40 σφαίρες του 47χρονου αρχιφύλακα, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, έξω από το εξοχικό της οικογένειάς του στη Στυλίδα. Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι τρία:

1) Οι δράστες να ανήκουν σε κάποια από τις ένοπλες οργανώσεις της εγχώριας τρομοκρατίας που ούτως η άλλως σε πολλά κείμενά τους έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δοκομό. Η Αντιτρομοκρατική το προηγούμενο διάστημα εξέφραζε το φόβο της για χτύπημα κατά στόχου που σχετίζεται με το χώρο της Δικαιοσύνης.

2) Οι εκτελεστές του αρχιφύλακα να είναι επαγγελματίες δολοφόνοι που εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό βαρυποινιτών που ήθελαν να τους βγάλουν από τη μέση. Αστυνομικές πηγές υπενθυμίζουν ότι από τη πρόσφατη δικογραφία για την υπόθεση της εξάρθρωσης της ελληνικής καμόρας, που διοικούσε το οργανωμένο έγκλημα μέσα από τις φυλακές, προέκυψε εμπλοκή στο κύκλωμα των αρχινονών έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αυτό καταδεικνύει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το οργανωμένο έγκλημα των φυλακών μπορεί να είχε «συνεργασία» με σωφρονιστικούς και κατ’ επέκταση προσωπικές διαφορές.

3) Οι δράστες να είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου που είχαν προσωπικές διαφορές με τον αρχιφύλακα για κάποιο από τα δεκάδες προβλήματα που ανακύπτουν μέσα στις φυλακές όλης της χώρας. Λόγω της θέσης του ο 47χρονος προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στους κρατουμένους, ειδικά στην πτέρυγα που κρατούνται οι Αλβανοί βαρυποινίτες. Αρκετές φορές είχε εκμυστηρευτεί στο οικογενειακό του περιβάλλον ότι σε αρκετές περιπτώσεις έπρεπε να επιβάλλει καταστάσεις που το έθεταν σε κίνδυνο γιατί κάποιοι από τους κρατουμένους έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο που βρίσκεται εκτός ιδρύματος.

Sponsoed Post