ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/02/2015 18:11 EET | Updated 22/02/2015 18:12 EET

Μογκερίνι: Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

ASSOCIATED PRESS
Federica Mogherini, High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy delivers a speech at the 51. Security Conference in Munich, Germany, Sunday, Feb. 8, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader)

«Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής, στο Eurogroup, χαρακτηρίζεται και από κάποια όρια, αλλά από αύριο υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα».

Αυτό δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Rai.

«Η Αθήνα είναι η Ευρώπη. Κανείς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές. Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε.

Aπαντώντας, σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, χθες το βράδυ, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsoed Post