ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/02/2015 16:40 EET | Updated 22/02/2015 19:11 EET

Financial Times: Aυτά είναι τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και το προσχέδιο έχει ήδη σταλεί

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis holds a press conference after an Eurogroup finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, February 20, 2015. Greece will prioritise EU-acceptable reforms, a government source said after eurozone finance ministers granted Athens a four-month loan extension. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Mε τίτλο «H Ελλάδα παλεύει να στείλει τα προσχέδια των μέτρων στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς» ο Peter Spiegel και η Kerin Hope γράφουν για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων πάνω στις οποίες δουλεύει απόψε Κυριακή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το άρθρο ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων έχει ήδη σταλεί και υπάρχουν ήδη ανησυχίες ότι τη Δευτέρα μπορεί να υπάρχει κάποια «αντίσταση» στα προσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. O ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης πάντως διαψεύδει ότι έχει σταλεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στην Κομισιον.

Οι πηγές των Financial Times είναι αντικρουόμενες: Σύμφωνα με μια πηγή οι μεταρρυθμίσεις θα είναι κυρίως «διαρθρωτικού χαρακτήρα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θέλει να πάρει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και των καυσίμων αποκομίζοντας έτσι έσοδα της τάξης των 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Άλλες πηγές της εφημερίδας πάντως υποστηρίζουν ότι τα μέτρα είναι πιο «αφηρημένα» χωρίς συγκεκριμένα νούμερα, μια τακτική που μέχρι τώρα έχει εκνευρίσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που κατηγορούν καιρό τώρα την ελληνική κυβέρνηση για αόριστες προτάσεις χωρίς ικανοποιητικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον προϋπολογισμό ή κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι Financial Times δεν παραλείπουν στο ίδιο κείμενο να σχολιάσουν τις κυβερνητικές διαφωνίες ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην επιστολή του Μανώλη Γλέζου αλλά και την αντίδραση της Σοφίας Σακοράφα.

Πηγή: Financial Times