Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Sooc

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά προβλέπει για την Καθαρά Δευτέρα η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης, κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς ΚελσίουΣτη Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη, λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου Κιλκίς (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος όπως και το σημείο από το 50ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουζακίου - Αργιθέας Καρδίτσας λόγω καθίζησης της γέφυρας Πετρωτού.

Η χιονόπτωση έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας,μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χιλιόμετρο, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται από την Κερασιά και την ΄Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας- Καϊμάκτσαλαν. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στις επαρχιακές οδούς από Νάουσα προς 3-5 πηγάδια, Ροδοχώρι και Σέλι, στην Καστοριά - Φλώρινα (μέσω Βιτσίου), στη θέση Τύμπανος στην επαρχιακή οδό Καρδίτσα - Άρτα και στη θέση Αγ. Νικόλαος.