ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/02/2015 12:03 EET | Updated 24/02/2015 12:13 EET

Επιστολή Λαγκάρντ προς Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική λίστα είναι περιεκτική αλλά όχι σαφής σε κάποια σημεία

eurokinissi

Η λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελλάδα αρκεί για να συνεχιστεί το πρόγραμμα, σημειώνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΔΝΤ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ωστόσο, η ίδια επισημαίνει ότι η λίστα στερείται βασικών λεπτομερειών σε αρκετά σημεία.

Όπως εξηγεί η κα Λαγκάρντ, η επιστολή της ελληνικής πλευράς, σε κάποιους τομείς, δεν περιέχει σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση σκοπεύει πράγματι να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που αναφέρονται.

Μεταξύ αυτών, είναι οι συντάξεις και η πολιτική στο θέμα του ΦΠΑ, όπως και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αγορά εργασίας.

Υπογραμμίζει πως το ΔΝΤ θεωρεί τις εν λόγω δεσμεύεις «κρίσιμες για την ικανότητα της Ελλάδας να πετύχει τους βασικούς στόχους» του προγράμματος που στηρίζει το Ταμείο.

Κλείνοντας την επιστολή η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ότι η ίδια και η ομάδα της θέλουν να συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση και να βρουν ένα κοινό έδαφος συζήτησης, με στόχο την ολοκλήρωση της 6ης αξιολόγησης του προγράμματος όσοσ το δυνατόν συντομότερα

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post