Σε συλλαλητήριο καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ με αφορμή την νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- Ευρώπης

Σε συλλαλητήριο καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ με αφορμή την νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- Ευρώπης
eurokinissi

Σε συλλαλητήριο καλεί τους πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, το ΚΚΕ με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Η συμφωνία αυτή και η λίστα "μεταρρυθμίσεων" περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας» σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι στη συμφωνία και στη λίστα αυτήν περιλαμβάνονται όλα εκείνα για τα οποία ο λαός μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αντιπάλεψε: «Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται "τρεις θεσμοί", διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων».

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες "σκληρές", που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η δήθεν "περήφανη" διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος αναφέρεται ότι η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος δεν θα γίνει προς ανακούφιση του λαού αλλά προς εξοικονόμηση κρατικών πόρων που θα στηρίξουν τις επενδύσεις και την κερδοφορία του κεφαλαίου, καθώς και τους δανειστές, ενώ «οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, θα συνεχίσουν να πληρώνουν το "μάρμαρο" της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί "λιτό βίο"».

«Ακόμη και τα ψίχουλα, κυρίως για την απόλυτη φτώχεια, που έταξε η κυβέρνηση με το πρόγραμμά της, είναι στον "αέρα" και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων» υποστηρίζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «γι' αυτό και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα και κέντρα του συστήματος, όπως ο ΣΕΒ, που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, χαιρέτισαν ως θετική τη συμφωνία της κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι παρουσιάζει τη νέα συμφωνία ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική, και ότι επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στον λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ, ενώ προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει τον λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην επιδείξει καμία στήριξη και καμία ανοχή στην κυβέρνηση «που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων», αλλά και όσους ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο να μην απογοητευθούν, αλλά να αντιδράσουν, μην εγκαταλείποντας «τον στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών».

«Η θέληση του λαού ν' απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, ν' απαλλαγεί από τα μέτρα και τους επιτηρητές», τονίζει το ΚΚΕ, «μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν ο λαός διεκδικήσει με τον αγώνα του όσα έχασε, απαιτώντας εδώ και τώρα:

-Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα

-Πραγματική επαναφορά, τώρα, με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.

-Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των "κλεμμένων" από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους.

-Απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.

-Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.

-Αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή