ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/02/2015 13:41 EET | Updated 25/02/2015 13:44 EET

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη. Στεφάνι έστειλε ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος

Eurokinissi

Το μεγαλύτερο «όνομα» του ποινικού κόσμου, ο έγκλειστος βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ήταν ένας από αυτούς που έστειλαν στεφάνι στην κηδεία του δολοφονημένου 47χρονου αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Η τελετή έγινε σήμερα σε κλίμα οδύνης στον μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου έδωσε το παρών πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους σωφρονιστικού υπάλληλοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι είπαν το τελευταίο αντίο στο συνάδελφό τους.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι στεφάνια έστειλαν αρκετοί κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού αλλά και των φυλακών Κορυδαλλού. Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο ένας από τους τρεις αρχηγούς της ελληνικής καμόρας. Δηλαδή, της συμμορίας που διοικούνταν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και προέβαινε σε εκβιασμούς, εμπρησμούς και εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Ο Στεφανάκος έχει, επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία και τις συνεντεύξεις που έχει δώσει, άριστες σχέσεις με άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως είναι τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Το στεφάνι του κατά σύμπτωση τοποθετήθηκε δίπλα ακριβώς από εκείνο που έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος.

Στο μεταξύ, οι φυλακές Δομοκού μοιάζουν με καζάνι που βράζει με τις συνδικαλιστικές ενώσεις να απειλούν ακόμα και με απεργία πείνας. Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι είδαν έναν συνάδελφό τους να δολοφονείται άγρια με περισσότερες από 40 σφαίρες, χωρίς κανένας αρμόδιος να παρεμβαίνει ουσιαστικά για να σταματήσουν οι δολοφονικές ενέργειες σε βάρος τους. «Η δουλειά μας αυτές τις ημέρες είναι μαρτύριο. Πρέπει να δοθεί ένας τέλος στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μάκη. Το απίστευτο είναι ότι δεν ήρθε ούτε ένας υπεύθυνος από την κυβέρνηση στις φυλακές, έστω και για λόγους συμβολικούς και συμπαράστασης», λέει σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού.