Το Δεύτερο ΤEDxHeraklion είναι γεγονός και μας οδηγεί... Πέρα από τα τείχη!

Το Δεύτερο ΤEDxHeraklion είναι γεγονός και μας οδηγεί... Πέρα από τα τείχη!
TEDX

Το δεύτερο TEDxΗeraklion, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι η HuffPost Greece, με σήμα κατατεθέν τα ενετικά τείχη της πόλης θέλει φέτος να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ένα βήμα «Πέρα απο τα τείχη».

Τα τείχη παραπέμπουν σε πολιορκία, αποκλεισμό, και όρια που μας επιβλήθηκαν χωρίς να καταλάβουμε το πότε και το πως, όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο απίστευτα επίκαιρο ποίημα του «Τείχη». Ο συμβολισμός των τειχών μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα μας. Όταν όμως τα γκρεμίσουμε, γίνονται για όλους γέφυρες, μας ενώνουν και μας καλούν να πάμε πέρα από αυτά.

Με ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι η φαντασία και η σκέψη δεν χωράνε σε πλαίσια το ΤΕDxHeraklion θέλησε μέσω ενός τυχαίου δείγματος ανθρώπων να μάθει τι συμβολίζουν τα τείχη για τον καθένα. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό, αστείο αλλά και συγκινητικό.

Το δεύτερο ΤΕDxHeraklion με θέμα [Beyond the walls] θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Σκοπό έχει πέρα από το να προβάλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, να πυροδοτήσει τον διάλογο και να αναδείξει τα στοιχεία που κάνουν την Κρήτη και τους ανθρώπους της, να προχωράνε μπροστά. Επιπλέον, θα είναι το πρώτο ελληνικό TEDx event με ζωντανή μετάφραση στη νοηματική γλώσσα!

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση TEDxHeraklion 2015 // Beyond The Walls αλλά και για τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε στo www.tedxheraklion.com.