ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/02/2015 05:45 EET | Updated 25/02/2015 05:49 EET

«Αντάρτικο πόλης» στη ΝΔ

Sooc

Με το βλέμμα στραμμένο στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα βρίσκονται στη ΝΔ με όλα τα στελέχη να παίρνουν θέσεις μάχης δίνοντας ο καθένας απο το πόστο του το στίγμα των προθέσεων του.

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει δικαιωμένος από την τακτική που ακολούθησε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανταλλαγή emails με τους ευρωπαίους εταίρους και μάλιστα έσπευσε - με καυστικό ύφος και σκωπτικό περιεχόμενο - να εκδώσει ο ιδιος για άλλην μια φορά μια μακροσκελή δήλωση αντιπαραβάλλοντας τα 16 σημεία του email Χαρδούβελη και την πρόταση Βαρουφάκη, για να καταλήξει οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στο Μνημόνιο 3!

Ουσιαστικά παίρνοντας πάνω του όλο το βάρος της αντιπολιτευτικής τακτικής και της αντιπαράθεσης με τον Πρωθυπουργό και τις επιλογές των υπουργών του, στην πραγματικότητα επιδιώκει να απαντήσει - εμμέσως - και στην κριτική που δέχθηκε προεκλογικά απο εσωκομματικούς του αντιπάλους, αφου πλέον ο ιδιος θεωρεί οτι όσα έλεγε και υποστήριζε προεκλογικά επιβεβαιώνονται απο τς γεγονότα μετεκλογικά στην πράξη.

Ζητούμενο παραμένει τι θα πράξει εντός της Βουλης η ΝΔ όταν και θα έρθουν προς ψήφιση συγκεκριμένα νομοσχέδια και αν θα επιλέξει την τακτική της «λευκής επιταγής» ή της καταψήφισης συγκεκριμένων επιλογών, με πολλούς να υπενθυμίζουν την πρόσφατη αναφορά Σαμαρά οτι η «η ΝΔ τα σωστά θα τα ψηφίζει».

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει επίσης ποια στάση θα επιλέξουν να κρατήσουν συγκεκριμένα στελέχη που έσυραν τον χορό της κριτικής εναντίον της ηγεσιας του κόμματος και αν θα σηκώσουν τους τόνους και στις κομματικές συνεδριάσεις της επόμενης εβδομαδας αμφισβητώντας ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του.

Για την ώρα πάντως τα τροχιοδεικτικά πυρά φτάνουν μέχρι τις παρυφές στελεχών που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία της ΝΔ χωρίς να ακουμπούν τον ίδιο τον πρόεδρο.

Ενδεικτική ηταν η αναφορά του Ευρυπιδη Στυλιανιδη κατά του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, αλλά και του «Καραμανλικού» Ευάγγελου Αντώναρου ο οποίος με συνεχείς αναρτήσεις του στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης επιμένει να βάζει ανοιχτά θέμα αλλαγής ηγεσίας της ΝΔ...