ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/02/2015 10:24 EET | Updated 25/02/2015 10:29 EET

Ποιοι θα είναι οι νέοι μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου

eurokinissi

Μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ξένιας Δημητρίου, κλητεύθηκαν ως μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου οι εξής:

Για τις 3 Μαρτίου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Καπελέρης, ο πρώην γ.γ. υπουργείου Οικνομικών Ηλ. Πλασκοβίτης και ο Αντ. Μπάνος.

Για τις 4 Μαρτίου καλούνται να καταθέσουν ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Κ. Στασινόπουλος και ο προκάτοχός του και κατηγορούμενος στην υπόθεση για τη μη πολιτικά πρόσωπα, Ιω. Διώτη.

Όλοι τους συμμετείχαν, κατά την εισαγγελική λειτουργό, στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ζήτησε να κλητευθούν ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος και νυν υπουργός Διαφθοράς, Παν. Νικολούδης καθώς και ο Φωκ. Γεωργακόποπουλος πρόεδρος του ΝΣΚ.

Σε ότι αφορά στον κ. Νικολούδη, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι θέλουν να εξεταστεί για τη νομιμότητα της λίστας Λαγκάρντ.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι κανένας από τους μάρτυρες δεν έχουν εμπλακεί με τη λίστα και δεν γνωρίζουν κάτι, ενώ οι απόψεις τους είναι καθαρά επιστημονικές. "Οι μάρτυρες που καλούμε έχουν εμπλακεί στην πορεία της υπόθεσης. Δεν έχω αντίρρηση να διαβαστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων που πρότεινε η υπεράσπιση, διαφορετικά να απορριφθεί το αίτημα", είπε η Ξένια Δημητρίου.