ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/02/2015 17:58 EET | Updated 25/02/2015 17:58 EET

Η συντηρητική Ευρώπη δεν έχει λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει λέει ο Κώστας Γαβράς

CHARLY TRIBALLEAU via Getty Images
President of the Jury director, Greek-French productor and screewriter Costa-Gavras is pictured during the opening ceremony of the 40th Deauville's US Film Festival on September 5, 2014 in the French northwestern sea resort of Deauville. AFP PHOTO/CHARLY TRIBALLEAU (Photo credit should read CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Getty Images)

Την εκτίμηση πως για ιδεολογικούς λόγους η συντηρητική Ευρώπη δεν έχει κανέναν λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει διατυπώνει ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L' Humanite.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους» τονίζει ο 82χρονος σκηνοθέτης.

Στηρίζει ένθερμα «τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας» και υπογραμμίζει «ο έλληνας πρωθυπουργός άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».