ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/02/2015 16:07 EET | Updated 26/02/2015 16:53 EET

Οδοφράγματα στη Στουρνάρη: Συνθήματα κατά των αστυνομικών που... δεν έρχονται

Sooc

Η πορεία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο κόσμος αποχωρούσε. Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα, σε βιτρίνες τραπεζών και σε κάμερες ασφαλείας.

Στα Εξάρχεια, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο κάμπριο, έξω από το πολυτεχνείο, του οποίου μάλιστα εξερράγη το ρεζερβουάρ. Μια ομάδα νεαρών έχουν στήσει οδοφράγματα στη Στουρνάρη (βάζοντας φωτιά στα σκουπίδια), και φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών... που δεν έρχονται.

Τα ΜΑΤ δεν έχουν επέμβει, καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας. Η γραμμή που δόθηκε είναι να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά. Να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα προκειμένου να μην αφήσουν την κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Η νέα φιλοσοφία των σωμάτων ασφαλείας είναι να αποφύγουν κατά το δυνατό να εμπλακούν σε μια κλιμάκωση της κατάστασης, εκτιμώντας πως χωρίς αντιπαράθεση, οι άγριες διαθέσεις, γρήγορα θα εκτονωθούν.

Μέχρι στιγμής, οι ζημιές που έχουν γίνει δεν είναι εκτεταμένες αλλά μικρής κλίμακας.

Γύρω στις 9.30 δυνάμεις των ΜΑΤ, εμφανίστηκαν στην οδό Στουρνάρη. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν ρίχνοντας μολότωφ και οι αστυνομικοί με χημικά.