ΔΙΕΘΝΕΣ
26/02/2015 18:18 EET | Updated 26/02/2015 18:20 EET

Αντιστράφηκε η καμπάνια της Bild. Oργισμένοι οι Γερμανοί με την επίθεση της εφημερίδας στην Ελλάδα

archive

Το πρωτοσέλιδο της Bild, με το οποίο καλούσε τους αναγνώστες της να βγάλουν selfie για να συμμετέχουν στην εκστρατεία του ΟΧΙ σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε. To γερμανικό twitter και το facebook κατακλύστηκαν από μία άλλη εκστρατεία. Γερμανών κατά της Bild.

«Όχι στην εθνικιστική καμπάνια μίσους της Bild»

Μια διαφορετική selfie από αυτή που ζητούσε η Bild: Η Bild είναι μια ρατστιστική φυλλάδα που κάνει κήρυγμα μίσους»

Οξεία ήταν η αντίδραση των Γερμανών δημοσιογράφων. Η Ένωση Δημοσιογράφων της Γερμανίας ζήτησε την άμεση παύση, της ανθελληνικής όπως την χαρακτήρισε, καμπάνια της Bild.

Μίχαελ Κόνκεν- Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Γερμανίας: «Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι λαϊκίστικα ΜΜΕ υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ, είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την "selfie" ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας»

«Η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη» συνεχίζει ο κ. Κόνκεν και καταλήγει τονίζοντας ότι σε αυτή την κατάσταση είναι καθήκον όλων των Μέσων η ευρεία και κριτική κάλυψη του θέματος, αλλά όχι η έναρξη μιας πολιτικής εκστρατείας.

Την Παρασκευή πάντως η TAZ θα κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο το ΝΑΙ.

«Είμαστε εναντίον των δεξιών λαϊκίστικων ΜΜΕ.

Εδώ μάλλον δεν χρειάζεται μετάφραση

«λαϊκίστικο κήρυγμα μίσους; #όχι ευχαριστώ»

«Όλο και περισσότερος κόσμος λέει όχι στην πρόκληση της Bild»