ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/02/2015 03:03 EET | Updated 27/02/2015 03:03 EET

Αλώνιζε στα νοσοκομεία η σπείρα των «αποκλειστικών νοσοκόμων». Πώς βασάνιζαν ηλικιωμένους

el.as

Αλώνιζαν στα νοσοκομεία της Αθήνας τα μέλη της σπείρας που βασάνιζαν και έκλεβαν ηλικιωμένους στους οποίους συστήνονταν ως «αποκλειστικές νοσοκόμες».

Γυναίκες από τη Γεωργία κατάφερναν να μπαίνουν στα νοσοκομεία, να βρίσκουν συγγενείς ηλικιωμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας και να προσποιούνται τις οικιακές βοηθούς που σε καλή τιμή θα μπορούσαν να προσέχουν τους ασθενείς στο σπίτι τους.

Στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεών τους άφηναν επαγγελματικές κάρτες με τα στοιχεία και το τηλέφωνό τους. Όταν τελικά έβρισκαν τους πελάτες, παρέμειναν στο σπίτι τους για δύο ημέρες, έπαιρναν τις πληροφορίες που ήθελαν, έβγαζαν αντικλείδι των διαμερισμάτων και στη συνέχεια αναλάμβαναν δράση τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν 11 άτομα από τη Γεωργία, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες ως μέλη της αδίστακτης σπείρας.

Από την αστυνομική έρευνα έχουν προκύψει περισσότερες από 10 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων που είχαν στην δούλεψή τους γυναίκες, οι οποίες είτε είχαν δώσει αντικλείδια στους συνεργούς τους είτε ενημέρωναν ότι δεν βρισκόταν κανείς στο σπίτι, ενώ οι ίδιες κατασκεύαζαν πειστικά «άλλοθι». Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν ότι κάποια από τα μέλη της σπείρας πήγαιναν σε καταστήματα που σύχναζαν γυναίκες από τη Γεωργία, και όταν διαπίστωναν ότι εργάζονταν σε σπίτια ηλικιωμένων τις έπειθαν να συνεργήσουν στις ληστείες και διαρρήξεις παρέχοντας σχετικές πληροφορίες, λαμβάνοντας… ποσοστά από τη λεία.

Στις 19 Ιανουαρίου 2015, μία από τις «νοσοκόμες» νάρκωσε με υπνωτικά χάπια, που έριξε στο φαγητό, την 74χρονη εργοδότρια μέσα στο σπίτι της στην Αγ. Παρασκευή. Έφυγε δήθεν για ψώνια, οι συνεργοί της μπήκαν στο σπίτι, όπου βρισκόταν «κοιμισμένο» το θύμα, ερεύνησαν όλους τους χώρους, άρπαξαν 3.600 ευρώ, χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη και εξαφανίστηκαν.

Η θρασύτατη γυναίκα επέστρεψε, εμφανίστηκε «έκπληκτη» και φυσικά συμπονετική για την περιπέτεια της ηλικιωμένης γυναίκας. Συνέχισε να εργάζεται και να φροντίζει την άτυχη ηλικιωμένη.

Βασάνισαν 83χρονη στο Μαρούσι

Στο Μαρούσι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι 83χρονης γυναίκας, που ζει με τον 62χρονο καθηλωμένο λόγω προβλημάτων υγείας γιο της, με αντικλείδι που τους είχε δώσει η Γεωργιανή «νοσοκόμα» που απασχολούσε.

Η ηλικιωμένη λίγες ημέρες πριν από την εισβολή των δύο κουκουλοφόρων, είχε δώσει το κλειδί του σπιτιού στην Γεωργιανή «νοσοκόμα», γιατί θα επέστρεφε αργά όπως της είχε πει, λόγω κάποιας γιορτής. Στόχος της ήταν να βγάλουν αντικλείδι οι συνεργοί της. Μερικές ημέρες αργότερα, οι κουκουλοφόροι ήρθαν πάνω από το κρεβάτι της. Την χτύπησαν στο πρόσωπο, της τράβαγαν τα αυτιά, την φίμωσαν με πετσέτα και την έδεσαν χειροπόδαρα. Είχαν όλες τις πληροφορίες και κινήθηκαν εκεί που ήξεραν ότι υπάρχουν χρήματα και χρυσαφικά. Πήραν 1.300 ευρώ μέσα από άλμπουμ φωτογραφιών, 400 ευρώ από το πορτοφόλι της και από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας, για το οποίο ήξεραν που ήταν το κλειδί άρπαξαν κοσμήματα που είχε η ηλικιωμένη από το 1950. «Από το χτύπημα δεν μπορούσα να ανοίξω το στόμα μου για 10 ημέρες» λέει η κ. Κατερίνα.

Τα χρυσαφικά, ασημικά, ρολόγια, τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα τα έκαναν «ρευστό» σε ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost