ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/02/2015 06:08 EET | Updated 27/02/2015 11:21 EET

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας, με αφορμή καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

eurokinissi

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης αλλοδαπών στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, αναλαμβάνει εισαγγελέας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις συνθήκες που κρατούνται οι μετανάστες οι οποίοι στερούνται νόμιμων πιστοποιητικών παραμονής στο Κέντρο στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου με αφορμή την αυτοκτονία αλλοδαπού στους χώρους του Κέντρου είχαν σημειωθεί επεισόδια ενώ την επομένη στον χώρο κράτησης μετέβη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Ο υπουργός σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως αισθάνθηκε ντροπή για όσα είδε στο Κέντρο ενώ έχει προαναγγείλει το κλείσιμο των Κέντρων κράτησης και τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης ελευθερίας.

Η προκαταρκτική εξέταση έχει στόχο να διαπιστώσει αν στην υπόθεση του Κέντρου της Αμυγδαλέζας έχουν διαπραχθεί αδικήματα που αφορούν "πράξεις και συμπεριφορές κακομεταχείρισης - κακοποίησης κρατουμένων" και ακολούθως να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Sponsored Post