ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/02/2015 05:34 EET | Updated 27/02/2015 11:44 EET

Την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Milos Bicanski via Getty Images
ATHENS, GREECE - NOVEMBER 07: A general view of the main entrance of ERT headquarters on November 07, 2013 in the northern Athens suburb of Agia Paraskevi, Greece. Greek police have removed the remaining former workers from what used to be the headquarters of the now-defunct ERT state broadcaster. The building had been occupied by the protesting ex-employees for the past five months. (Photo by Milos Bicanski / Getty Images)

Την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, προανήγγειλε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας δεν υιοθέτησε την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει παραβεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υπογραμμίζοντας τις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη συμφωνία με το Eurogroup.

«Εάν υπάρχουν κινήσεις οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις δεν μπορούν να θεωρούνται μονομερείς ενέργειες» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Σε ερώτηση για το αν η συμφωνία του Eurogroup θα έρθει στη Βουλή προς επικύρωση, όπως έγινε και με το υπάρχον πρόγραμμα που τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου, ο κ.Παππάς είπε ότι «αυτό είναι κάτι που ακόμα είναι ανοιχτό». Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σε δηλώσεις του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να περάσει η συμφωνία από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι δεσμευτικό να κυρωθεί η συμφωνία από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν μας τρομάζει τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, στη συνέχεια, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας εκτιμώντας πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της.

«Δεν εξετάζουμε παράταση αποπληρωμής των χρεών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάρτιο» τόνισε.

Sponsored Post