Λαφαζάνης: Μεγάλα προβλήματα στη συμφωνία με τους εταίρους. Δεν είναι απαραίτητο ή υποχρεωτικό να περάσει από τη Βουλή

Λαφαζάνης: Μεγάλα προβλήματα στη συμφωνία με τους εταίρους. Δεν είναι απαραίτητο ή υποχρεωτικό να περάσει από τη Βουλή
Sooc

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζει η συμφωνία με τους «λεγόμενους εταίρους», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην «Αγορά», συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι απαραίτητο, ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι «αυτά τα προβλήματα» (στη συμφωνία) δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουμε να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας».

Οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη «νέα προοδευτική πορεία της χώρας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν είναι ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, απαντά ότι ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει σε κάθε φάση «με τη βούληση και τους αγώνες του τις επιλογές σε αυτόν τον τόπο».

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Λαφαζάνης επιμένει ότι η χώρα δεν έχει λόγο να τις συνεχίσει, και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως ιδιωτικοποίηση στον χώρο της ενέργειας.

Όσον αφορά στα περί τρόικας και θεσμών, σημειώνει ότι «οι λεγόμενοι “θεσμοί” δεν μπορούν να επικαθορίσουν την πορεία της χώρας. Δεν θα ανεχθούμε ό,τι έκανε πριν από τις εκλογές επί χρόνια η τρόικα να το κάνουν μετεκλογικά οι περίφημοι “θεσμοί”».

Δημοφιλή