Στη Σαλαμίνα σε σπίτι συγγενών ηγετικών στελεχών των Πυρήνων, συνελήφθη η Αγγελική του Χριστόδουλου Ξηρού

Στη Σαλαμίνα σε σπίτι συγγενών ηγετικών στελεχών των Πυρήνων, συνελήφθη η Αγγελική του Χριστόδουλου Ξηρού

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η αστυνομία αναζητούσε τις τελευταίες εβδομάδες το σπίτι όπου κρυβόταν η 22χρονη Αγγελική.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε περιοχές της Σαλαμίνας για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εκεί διαμένουν συγγενικά πρόσωπα δύο ηγετικών μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο σπίτι συγγενών των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου. Ο δεύτερος, ότι εκεί έμενε και η 36χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για συμμετοχή στην ομάδα Ξηρού. Τελικά συνελήφθη όντως στη Σαλαμίνα και ενώ βρισκόταν σε οικία επί της οδού Αγίου Γερασίμου 60.

Όπως αποδείχθηκε το σπίτι στο οποίο είχε βρει καταφύγιο η Αγγελική ήταν της μητέρας των δύο κρατουμένων μελών των Πυρήνων και η ίδια συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Εφετείο Αθηνών, όπου είχε πάει για να καταθέσει για υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο έγκλειστος γιος της.

Η Αγγελική εμφανιζόταν ως Έφη Στατίδη και λάμβανε όλα τα μέτρα αντιπαρακολούθησης ενώ είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της για να μην γίνεται αντιληπτή από τους περιοίκους. Πλέον βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και δεν είναι συνεργάσιμη με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που σκιαγραφούσαν το τελευταίο διάστημα το προφίλ της Αγγελικής Σπυροπούλου ξαφνιάστηκαν σήμερα από το γεγονός ότι η 22χρονη κρυβόταν σε γνώριμα για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»… λημέρια.

Η έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι η «πανέξυπνη» Αγγελική που ηγούνταν του προπαρασκευαστικού σταδίου για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού δεν προνόησε να κρύψει καλύτερα τα ίχνη της. Η Αντιτρομοκρατική είχε βάλει στο μικροσκόπιο εδώ και καιρό το νησί της Σαλαμίνας που το χαρακτήριζε «κόκκινη» περιοχή.

Και αυτό γιατί ο Χρήστος και ο Γεράσιμος Τσάκαλος ήταν γνωστό ότι διατηρούσαν στενές σχέσεις με την Αγγελική και ότι είχαν αναλάβει να της παρέχουν κάλυψη εκτός φυλακών. Έτσι, όλες οι οικίες που σχετίζονταν με τα αδέρφια Τσάκαλων βρίσκονταν εδώ και μήνες υπό διακριτική παρακολούθηση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η Αγγελική δεν περίμενε την έφοδο της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ένα μεγάλο χτύπημα στο δίκτυο που διατηρούσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς εκτός φυλακής και αυτό καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας της, η συγκεκριμένη θεωρείται πως παίζει κομβικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα που σχεδίαζε η ομάδα όπως την ανατίναξη των Φυλακών Κορυδαλλού.

Δημοφιλή