ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/03/2015 13:56 EET | Updated 03/03/2015 13:56 EET

«Ας σταματήσουν οι δημαγωγικές ψευτομαγκιές» απαντά το ΠΑΣΟΚ στον Καμμένο

Sooc

Δημαγωγικές ψευτομαγκιές» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ενέργειες του τύπου «στέλνω φακέλους στον εισαγγελέα», σε ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για θέματα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σύνδεση που επιχειρήθηκε από ορισμένους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με ονόματα διατελεσάντων υπουργών Άμυνας».

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται πως «είναι γνωστό ο εισαγγελέας δεν έχει καμία αρμοδιότητα, καθώς για τους υπουργούς αρμόδια είναι μόνον η Βουλή», και προστίθεται: «Είναι φτηνό αστείο να λες “θα στείλω φακέλους στον εισαγγελέα” όταν αυτός είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει, αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε αξιολόγηση, τον φάκελο, όπως τον παρέλαβε, στη Βουλή. Όποιος έχει και θέλει να στείλει οτιδήποτε, ας το στείλει με αρμόδιο και σοβαρό τρόπο στη Βουλή, για να πάει ο καθένας στις σωστές του διαστάσεις».

Σχετικά με το θέμα των υποβρυχίων, αφού αναφέρεται ότι όλα έχουν παρουσιαστεί σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση, διατυπώνεται η προθυμία επανάληψής της, τώρα που στην κυβέρνηση μετέχουν ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας, πρώην διευθυντής του γραφείου τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, και ο γγ του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται και τα ονόματα των διατελεσάντων υπουργών Άμυνας από το 1998 και μετά, περίοδο για την οποία μίλησε ο κ. Καμμένος και οι οποίοι είναι, μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, οι κκ Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλος, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος (δύο φορές), Παναγιωτόπουλος και Δένδιας.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέρμα οι πλάκες, οι φτηνοί υπαινιγμοί, οι συκοφαντίες και η λάσπη ως περιβάλλον στο οποίο άνθισαν συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα ευνοημένα από τη συγκυρία. Η περίοδος των εύκολων και ατεκμηρίωτων λόγων τελείωσε για το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα έχουν ευθύνη για κάθε ώρα που περνάει μέσα στα ψέματα, χωρίς στρατηγικό σχέδιο, επιφέροντας μεγάλη βλάβη στην οικονομία και τους πολίτες».