ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2015 06:19 EET | Updated 03/03/2015 06:20 EET

Στο αυτόφωρο οι δύο γυναίκες στο σπίτι των οποίων κρυβόταν η Αγγελική

Eurokinissi

Στο αυτόφωρο Πειραιά, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία οδηγήθηκαν οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων, στα Περιστέρια Σαλαμίνας, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου την οποία αναζητούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η κατηγορία εναντίων των δύο γυναικών είναι πλημμεληματικού βαθμού, ενώ η Αγγελική που συνελήφθη φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην ομάδα που σχεδίαζε με τον βαρυποινίτη Χριστόδουλο Ξηρό τη βομβιστική επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού με σκοπό την απόδραση προφυλακισμένων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο γυναίκες είναι η 60χρονη μητέρα και η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου που μαζί με τον αδελφό του Χρήστο είναι έγκλειστοι ως μέλη των Πυρήνων και συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την Αγγελική. Χθες, οδηγήθηκαν στον Εφέτη Ανακριτή με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα αφού περάσουν πρώτα τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα δικαστήρια Πειραιά.

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να απολογηθεί, την Πέμπτη, η Αγγελική Σπυροπούλου.

Απολογία στον εφέτη ανακριτή καλείται να δώσει και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος, που βρίσκεται στις Φυλακές Κορυδαλλού.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)