ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2015 05:17 EET | Updated 03/03/2015 05:18 EET

ΕΛΑΣ: Ο «φάκελος Ξηρός» δεν έχει κλείσει. Κυκλοφορεί ελεύθερος ένας «Ιάσωνας»

Sooc

«Η ομάδα Ξηρού δεν έχει ακόμα ξηλωθεί παντελώς. Κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα ένας ‘Ιάσωνας’. Ένα δηλαδή άτομο πολύ ενεργό και ικανό, που ανήκει στον πυρήνα του αντάρτικου πόλης και δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του, παρά μόνο την κωδική ονομασία του».

Αυτό αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη Huff Post Greece λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις της Αγγελικής και των άλλων ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες. Από της σημειώσεις της Αγγελικής που βρέθηκαν στις γιάφκα του Ξηρού στο Λουτράκι προκύπτει ότι ένα «αόρατο» στις Αρχές άτομο είχε κομβικό ρόλο στο σχέδιο Γοργοπόταμος για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού. Η κωδική ονομασία του με την οποία αναγράφεται στις σημειώσεις είναι ένα γυναικείο όνομα. 

Ο άνδρας αυτός εκτιμάται ότι κρύβεται στην Αττική και αναγκάστηκε να χωρίσει το δρόμο του από την Αγγελική προκειμένου να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του. Μετά τη σύλληψη του 39χρονου ‘Ιάσωνα’ το περασμένο Σαββάτου τα άτομα που συμμετείχαν στο σχέδιο Γοργοπόταμος ξαφνιάστηκαν. Η Αγγελική μετά τη σύλληψή του έμεινε χωρίς στήριγμα και, σύμφωνα με την Αστυνομία, επέλεξε -χωρίς να έχει επιλογή και κάτω από ψυχολογική πίεση- την έσχατη λύση. Δηλαδή, να πάει στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλων στη Σαλαμίνα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 22χρονη πήγε πρόσφατα στο σπίτι όπου συνελήφθη στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του Γεράσιμου και του Χρήστου Τσάκαλου συνελήφθη χθες για υπόθαλψη εγκληματία.