ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2015 16:56 EET | Updated 03/03/2015 17:09 EET

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η μητέρα και η σύντροφος του Τσάκαλου

Eurokinissi

Προφυλακιστέες έκρινε ο εφέτης ειδικός ανακριτής τη μητέρα των προφυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου, καθώς και την 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Οι δύο γυναίκες, που απολογήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η 60χρονη παραδέχθηκε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου, ενόσω καταζητείτο από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε πως: «Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Η 26χρονη αρνήθηκε και την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία που της αποδίδεται. «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».

Nωρίτερα, ο Χρήστος Τσάκαλος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος», που αφορούσε σε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τις πράξεις που του αποδίδονται μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά επισήμανε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδονται η μητέρα, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του και η 36χρονη φίλη του.