ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/03/2015 07:15 EET | Updated 03/03/2015 07:15 EET

Κύπρος: Παραιτήθηκε η διαχειρίστρια της τέως Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου

ASSOCIATED PRESS
People wait outside of a branch of Laiki bank in Nicosia, Thursday, March 28, 2013. Banks in Cyprus reopened to customers for the first time in nearly two weeks Thursday, albeit with strict restrictions on transactions, after being closed to prevent people withdrawing all their savings during the country’s acute financial crisis. Large lines had formed outside the banks ahead of the opening of banks for six hours from noon. (AP Photo/Petros Karadjias)

Την παραίτησή της υπέβαλε από τη θέση της ειδικής διαχειρίστριας της τέως Λαϊκής Τράπεζας, η Άντρη Αντωνιάδου. Στην επιστολή παραίτησής της, όπως σημειώνεται σήμερα σε σειρά δημοσιευμάτων του κυπριακού Τύπου, η κ.Αντωνιάδη στρέφεται κατά της Αρχής Εξυγίανσης της τραπέζης (αποτελείται από το Δ.Σ. της ΚΤΚ), σχετικά με την απόφασή της να αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο «Χρύσης Δημητριάδης και Σία ΔΕΠΕ» τον χειρισμό των υποθέσεων κατά του κ. Βγενόπουλου και άλλων προσώπων.

Μέχρι πρόσφατα την υπόθεση χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Νεοκλέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», πηγές της ΚΤΚ διατυπώνουν σκιές για «την ποιότητα του έργου της κ. Αντωνιάδου, ενώ θα τύχουν έρευνας οι χειρισμοί της σε μια σειρά υποθέσεων».

Η κ. Αντωνιάδου ανέλαβε τη διαχείριση της Λαϊκής προ διετίας με στόχο να διαθέσει τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας προς όφελος των καταθετών της.

Στα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής είναι η σημαντική συμμετοχή στην Τράπεζα Κύπρου και οι θυγατρικές της στο εξωτερικό.

Είχε υπολογιστεί στις αρχές του 2014 ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής ανέρχονται στα 750 εκατ. ευρώ.