ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/03/2015 16:22 EET | Updated 03/03/2015 16:25 EET

Νίκος Δένδιας για τη χρηματοδότηση της EBRD: Ικανοποίηση που απέδωσαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ

Menelaos Myrillas / SOOC

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να εντάξει της Ελλάδας στα προγράμματα χρηματοδότησης, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας.

Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα ξεκινήσει να επενδύει στην Ελλάδα, αποδεχόμενη το αίτημα της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν μπορεί παρά να προκαλεί αισθήματα ικανοποίησης, ειδικά σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία, όπως η σημερινή, όπου το ζητούμενο είναι η βιώσιμη ανάπτυξη».

Επισημαίνει επίσης ότι αποτελεί μια ακόμη απόδειξη όμως, ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση, προς όφελος της χώρας και των πολιτών της, τις ενέργειες της προκατόχου της.

Υπενθυμίζει σε ότι «για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είχαν προηγηθεί οι επαφές και συναντήσεις μου για το ίδιο ζήτημα, κατόπιν πρωτοβουλίας μου, το διάστημα που διατέλεσα υπουργός Ανάπτυξης, όπως και του τότε Υφυπουργού κ. Νότη Μηταράκη, οι οποίες συνεχίσθηκαν από τον κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος με διαδέχθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Οφείλω να υπενθυμίσω επίσης ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχα συναντηθεί επανειλημμένα ως Υπουργός Ανάπτυξης, με τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα κ. Χ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος είχε λειτουργήσει θετικά στην επιδιωκόμενη κατεύθυνση».

«Είναι συνεπώς εξαιρετικά χρήσιμο, στην προσπάθεια ιδίως για καταπολέμηση της ανεργίας, η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλες τις ενέργειες και τις προσπάθειες που έγιναν και να βαδίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων», καταλήγει ο κ. Δένδιας.