ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2015 08:58 EET | Updated 03/03/2015 10:17 EET

Σοκάρει η υπόθεση παιδεραστίας. Αρρωστημένος ο παιδόφιλος, κούρεψε κοριτσάκι πριν το βιάσει για να μοιάζει με αγόρι

ΕΛΑΣ

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 40χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Περιστέρι ενώ επιχειρούσε να βιάσει 12χρονο αγόρι μέσα σε βαν.

Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Σφακιανάκης, αποκάλυψε ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε βιάσει κοριτσάκι στην Αθήνα.

Ο αδίστακτος παιδόφιλος γνώρισε το κοριτσάκι μέσω chatroom και έφτασε στο σημείο να το κουρέψει προκειμένου να μοιάζει με αγόρι. Αφού έκανε πράξη τις νοσηρές φαντασιώσεις του, βιάζοντας το παιδί, το εγκατέλειψε στον δρόμο. Το απίστευτο είναι ότι ενώ η αστυνομία τον εντόπισε και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, πριν τρεις μήνες, ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσει να προσπαθεί να βιάσει παιδιά μέσα στο βαν, το οποίο είχε διαμορφώσει κατάλληλα με κρεβάτι και γλυκά που έδινε στα παιδιά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα ήταν διακινητής και πιθανώς ένας εκ των συντακτών του «εγχειροδίου των παιδόφιλων».

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με την αστυνομία, θα πήγαινε με το βαν σε άλλα 4 ραντεβού με ανηλίκους, που είχε κλείσει μέσω chatroom. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σφακιανάκη, ο δράστης όχι μόνο ομολόγισε τα ραντεβού που είχε την ίδια ημέρα, αλλά υπάρχει έντονος φόβος ότι έχει βιάσει δεκάδες ακόμα ανήλικους.

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο περιέχει σύμβολα όπως βραχιολάκια , τα οποία έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν των παιδόφιλων διεθνώς.

Την ίδια ώρα σε παράλληλη επιχείρηση της Δίωξης εντοπίστηκε δεύτερος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προφασιζόμενος ότι είναι ιδιοκτήτης πρακτορείιου μοντέλων παγίδευε μέσω Ίντερνετ κορίτσια τα οποία στη συνέχεια αποπλανούσε.

Ο εντοπισμός των παιδοφίλων έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας υπό την ονομασία «Chat Scanning». Στο πλαίσιό της εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος πέντε ατόμων, και συγκεκριμένα τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 33, 35, 39, 45 και ενός ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Στις έρευνες που γίνονται πάνω στην υπόθεση συμμετέχει και η Ιντερπόλ.