ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2015 08:25 EET | Updated 03/03/2015 09:13 EET

Βλαστός: Αποδέχεται τη βομβιστική επίθεση κατά της εισαγγελέα Σοφίας Πετράκη, αρνείται την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών

Eurokinissi

Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των «νονών» που δρούσαν από τις φυλακές, μετήχθη για να απολογηθεί ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Ο Βλαστός είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, καθώς του αποδίδεται ρόλος αρχηγού, μαζί με τους Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, στο κύκλωμα νονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός, απολογούμενος, αποδέχεται τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέα Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών, από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013. Μάλιστα, ο Βλαστός φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως η επίθεση έγινε «απλώς για εκφοβισμό». Φέρεται επίσης να αρνείται την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητεί την κατάθεση της εξαδέλφης του -η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση και σε καθεστώς προστασίας- και την χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη», ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο σχέδιο δολοφονίας του επιχειρηματία Πανγόπουλου. Η απολογία του θα συνεχιστεί το μεσημέρι και πιαθνώς και τις επόμενες ημέρες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)