ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2015 03:31 EET | Updated 03/03/2015 03:59 EET

Χρήστος Τσάκαλος: Προσωπική μου σχέση η Αγγελική. Απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας

Eurokinissi

Απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» προαναγγέλλει ο Χρήστος Τσάκαλος από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται κατηγορούμενος για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» μετά τη σύλληψη της 23χρονης Αγγελικής που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού- την οποία χαρακτηρίζει «προσωπική του σχέση», καθώς και τη σύλληψη της μητέρας του, όπως και της γυναίκας του αδελφού του.

O Χρήστος Τσάκαλος, που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες γιά ενέργειες της οργάνωσης είπε: «Πριν από δύο μήνες αποκαλύφτηκε το σχέδιο απόδρασης μας από τον Κορυδαλλό. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη γι΄αυτό και έχουμε κάνει και την αυτοκριτική μας.Μετά από αυτό ξεκίνησε ένα απίστευτο κυνήγι κατασκευής ενόχων.Συλλαμβάνουν τον παιδικό φίλο του συγκατηγορούμενου και συντρόφου του Γιώργου Πολύδωρου, που παραμένει προφυλακισμένος γιά συμμετοχή στην οργάνωση μας».

«Συνέλαβαν μαζί και τη στενή φίλη της μητέρας μου και τους παρουσίασαν ως ηγετικά στελέχη του επαναστατικού ταμείου της συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς.Γιατί; Για μια τσάντα με ρούχα και για κάποια λεφτά, που ήταν δικά μας λεφτά, που δώσαμε εμείς από΄δω από τη φυλακή, λεφτά που προέρχονται από τις πωλήσεις πολιτικών βιβλίων, που εκδίδουμε εμείς επί χρόνια;Γιά τα λέιζερ, που βρέθηκαν στην τσάντα; Ο άνθρωπος δεν ήξερε ότι, υπήρχαν μέσα στην υπήρχαν τσάντα λέιζερ, εκτός αυτού είναι ψεύτικα, παιχνίδια από το Μοναστηράκι».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μέσα σε σάκκους με ρούχα, που δόθηκαν σε επισκεπτήρια στις φυλακές από μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε έναν 25χρονο, ο οποίος αναζητείται, ήταν κρυμμένα σκόπευτρα λέιζερ και μηχάνημα, που ακινητοποιεί τα κινητά, καθώς και 6.000 ευρω. Ο 25χρονος φέρεται ότι, τα έδωσε στον 32χρονο, που συνελήφθη και στη συνέχεια εκείνος φέρεται ότι, έδωσε τους σάκκους στην Αγγελική και έτσι βρέθηκαν σε δύο σπίτια της οργάνωσης.

Σε αυτά αναφέρθηκε ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος συνέχισε:

«Και σήμερα (χτες), η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει τη μάνα μου και τη σύζυγο του αδελφού μου, επειδή βρέθηκε η Αγγελική στο σπίτι μου, το προσωπικό μου σπίτι, στο οποίο μένει η μάνα μου».

«Πρώτα από όλα η Αγγελική είναι συντρόφισσα και πολύ καλή συντρόφισσα. Και είναι και η προσωπική μου σχέση. Εγώ της είχα πει, “εάν κάποια στιγμή βρεθείς σε δύσκολη θέση, πήγαινε στο σπίτι μου”».

Ερωτηθείς αν ήξερε ότι θα πήγαινε στη μητέρα του, απαντά : «Όχι φυσικά. Πού να το ξέρω. Δεν μίλαγα με την καταζητούμενη. Αλλά της είχα πει κάποια στιγμή, εάν βρεθείς σε δύσκολη θέση, πήγαινε στο σπίτι μου. Και έτσι έκανε. Πριν από λίγες μέρες η Αγγελική πήγε στο σπίτι μου, στη μάνα μου, στη Σαλαμίνα.Χτύπησε την πόρτα και της άνοιξε η μητέρα μου. Η μητέρα μου ήξερε ότι, είναι η φίλη μου. Τι να έκανε; Να της έκλεινε την πόρτα; Προφανώς και δεν είναι τέτοιος άνθρωπος η μητέρα μου και είμαι περήφανος γι΄αυτήν.Στο ίδιο σπίτι μένει και η σύζυγος του αδελφού μου. Αυτό είναι όλο.Και το πιο σημαντικό είναι ότι, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε, ούτε τους φίλους μας έρμαια στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής. Γι΄αυτό ξεκινάμε από σήμερα απεργία πείνας μέχρι θανάτου, όλα τα μέλη της οργάνωσης συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς. Για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας να μην μπουν φυλακή».