Πρώτα Eurogroup και μετά η συνάντηση Τσίπρα – Γκουρία στο Παρίσι

Πρώτα Eurogroup και μετά η συνάντηση Τσίπρα – Γκουρία στο Παρίσι
Eurokinissi

Έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας θα δώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα. Η πολιτική της θα εδράζεται σε δύο άξονες: Το Eurogroup και τον ΟΟΣΑ.

Η συζήτηση και η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, που άρχισε μετά την συνάντηση Τσίπρα και Γκουρία, συνεχίζεται. Την άλλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός, μαζί με το του οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί ξανά με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ. Εκεί θα παρουσιάσει μία «ευρύτερη γκάμα μεταρρυθμίσεων» για την ανάπτυξη και την οικονομία.

Νωρίτερα, την Δευτέρα, θα συνεδριάσει το Eurogroup προκειμένου να συζητήσει την λίστα μεταρρυθμίσεων που είναι «ιδιοκτησίας» της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Η εκτίμηση του Μαξίμου είναι πως υπάρχουν τριών ειδών θέματα

  • Αυτά που ουσιαστικά συμφωνούν όλοι: Καταπολέμηση διαφθοράς, αλλαγή στη δημόσια διοίκηση, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.
  • Αυτά στα οποία υπάρχει διαφωνία ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έχουν: Εργασιακές σχέσεις, κατώτατος μισθός, ιδιωτικοποιήσεις.
  • Αυτά στα οποία υπάρχει συμφωνία για τους στόχους, αλλά όχι για τα μέσα: Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, όπου οι εταίροι έχουν αρνητική εμπειρία από τις ρυθμίσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και τις δικές τους επιδιώξεις. Πάντως η Αθήνα δηλώνει διατεθειμένη να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που διαθέτουν οι εταίροι.

Δημοφιλή