ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2015 08:57 EET | Updated 06/03/2015 08:57 EET

Task Force για να σταματήσουν οι ουρές στο ΙΚΑ συγκρότησε το Υπουργείο Εργασίας

Eurokinissi

Ειδική ομάδα εργασίας, με αποστολή την επίλυση του προβλήματος των ουρών έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, συγκροτήθηκε μετά την ειδική σύσκεψη που έγινε για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ομάδα εργασίας, που θα συντονίζεται από τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ, Χρήστο Χάλαρη, θα αναζητήσει οριστική λύση στο πρόβλημα ώστε ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων και να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου

Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας, διευκρινίζει το Υπουργείο. Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

«Κατάσταση ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, και μάλιστα χωρίς λόγο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, τις ουρές των ασφαλισμένων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας «όταν η χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ». Επισήμανε πως οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και υποσχέθηκε άμεση επίλυση του θέματος.

« Έχουμε ήδη ζητήσει από τους κατά τόπους διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα και ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν. Οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.